Zelfgemaakt salted caramelijs is een toetje voor zoetekauwen. Ik heb aan 1 bolletje genoeg want het is heel erg zoet en zwaar maar o zo lekker! Het beste is dat je voor dit recept geen ijsmachine nodig hebt of tijdens het invriezen hoeft te roeren. Je mengt drie ingrediënten en zet het in de vriezer. Klaar is Clara!
Ik maakte salted caramelijs met kerst. Dat was een beetje too much moet ik zeggen. Na een zware maaltijd was dit ijs te machtig. Gelukkig bleef er toen een heleboel over en dat heb ik heerlijk de rest van de feestmaand opgepeuzeld. De beste van kerst zijn toch de restjes!
Zelfgemaakt Salted Caramelijs
1 blikje Dulce de Leche (dat is een kleine 400 gram)
300 milliliter slagroom
een snuf tafelzout en een eetlepel grof zeezout.
Mix de 2/3e van de dulce de leche los met een handmixer en voeg de slagroom en het snuf zout toe. Klop tot het een fijn lobbig, romig mengsel wordt.
Giet in een diepvriesbak met 1 liter inhoud. Roer de rest van de dulce de leche hier in slierten (‘swirls’) doorheen. Bestrooi met het groffe zeezout.
Zet in de diepvries en laat minstens 10 uur hard worden.