Het lijkt wel glutenvrije baklava! #wijbloggenglutenvrij

Op dit moment is de Ramadan nog in volle gang maar over een kleine drie weken is het weer Suikerfeest. Daarom geven wij deze maand lekker zoete recepten om feest mee te vieren. Ik maak nep-baklava van rijstvellen, niet alleen lekker met Suikerfeest!

glutenvrije baklavaIk zag laatst op social media een filmpje voorbij komen van 12 recepten met rijstvellen. Je weet wel, van die vellen waar je loempia‘s mee maakt. Rijstvellen kun je gebruiken in plaats van filodeeg en daar kun je dus ook prima baklava mee imiteren.

Glutenvrije baklava van rijstvellen zijn makkelijk te maken. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en de ingrediënten zijn niet al te duur. Met honing, boter en gehakte pistachenootjes maak je een baksteen lekker en dus ook rijstvellen.  Het is wel een beetje stoeien met de natte en zeer kleverige rijstvellen maar het resultaat is heerlijk. De glutenvrije baklava smaakt goed en is lekker krokant.

glutenvrije baklava
‘Baklava’ van rijstvellen

Glutenvrije het-lijkt-op-baklava

Per 4 koekjes:
3 vellen rijstpapier
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel honig
1 eetlepel gehakte pistachenoten

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de vellen zacht onder de kraan en leg ze uit op een vochtige theedoek. Smelt de boter en meng met de honig in een kommetje. Leg een vel rijstpapier op de bakplaat en bestrijk met 1/3 van het boter-honing mengsel en 1/3 van de gehakte pistachenootjes. Leg het tweede vel rijstpapier erop en bestrijk ook met boter-honing en pistachenootjes. Herhaal nog een keer. Vouw nu de stapel rijstvellen dubbel en snijd of knip er 4 parten van. Bak de koekjes 10 minuten in een hete oven, keer de koekjes om en bak ze nog 5 minuten.glutenvrije baklava

 

 

 

Deze maand bloggen wij glutenvrij over zoet gebak en het Suikerfeest. Deze bloggers doen ook mee:

storiesofacoeliac.nl
deglutenvrijeman.nl
ikbenglutenvrij.nl
meerdanglutenvrij.nl

Bewaren

2 thoughts on “Het lijkt wel glutenvrije baklava! #wijbloggenglutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.