Op dit moment is de Ramadan nog in volle gang maar over een kleine drie weken is het weer Suikerfeest. Daarom geven wij deze maand lekker zoete recepten om feest mee te vieren. Ik maak nep-baklava van rijstvellen, niet alleen lekker met Suikerfeest!
Ik zag laatst op social media een filmpje voorbij komen van 12 recepten met rijstvellen. Je weet wel, van die vellen waar je loempia‘s mee maakt. Rijstvellen kun je gebruiken in plaats van filodeeg en daar kun je dus ook prima baklava mee imiteren.
Glutenvrije baklava van rijstvellen zijn makkelijk te maken. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en de ingrediënten zijn niet al te duur. Met honing, boter en gehakte pistachenootjes maak je een baksteen lekker en dus ook rijstvellen. Het is wel een beetje stoeien met de natte en zeer kleverige rijstvellen maar het resultaat is heerlijk. De glutenvrije baklava smaakt goed en is lekker krokant.

Glutenvrije het-lijkt-op-baklava
Per 4 koekjes:
3 vellen rijstpapier
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel honig
1 eetlepel gehakte pistachenoten
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de vellen zacht onder de kraan en leg ze uit op een vochtige theedoek. Smelt de boter en meng met de honig in een kommetje. Leg een vel rijstpapier op de bakplaat en bestrijk met 1/3 van het boter-honing mengsel en 1/3 van de gehakte pistachenootjes. Leg het tweede vel rijstpapier erop en bestrijk ook met boter-honing en pistachenootjes. Herhaal nog een keer. Vouw nu de stapel rijstvellen dubbel en snijd of knip er 4 parten van. Bak de koekjes 10 minuten in een hete oven, keer de koekjes om en bak ze nog 5 minuten.
Deze maand bloggen wij glutenvrij over zoet gebak en het Suikerfeest. Deze bloggers doen ook mee:
storiesofacoeliac.nl
deglutenvrijeman.nl
ikbenglutenvrij.nl
meerdanglutenvrij.nl
Ziet er lekker uit Annemiek!
Die ga ik binnenkort ook eens proberen!
Lijkt me super lekker!